Aktiviteter

Nyheter och rapporter om aktiviteter från Sverige och utomlands

Klubben Kungälv Kyokushin Karate bjuder härmed in till tävlingen Okawa Cup. Så här skriver man i inbjudan:

Svenska Karateförbundet och Svenska Fullkontaktskarateorganisationen i samarbete bjuder härmed in till Svenska Mästerskapen i Kyokushin Karate.

"Det blev en bra utdelning för Sverige på årets shinkyokushin-EM i Georgiens huvudstad Tbilisi 26-27 juni. Två medaljer på fyra deltagare visar att vi står oss bra i konkurrensen efter en lång tids tävlingsuppehåll."

Nu är det klart att kyokushin blir en av sporterna under SM-veckan i Linköping 2022. Senast SM-veckan genomfördes, 2019 i Malmö, så var idrotten för första gången en del av arrangemanget. Då vann arrangerande klubb pris för bästa SM-arrangemang.

På lördagen den 10 april hölls den andra elitträffen för 2021 för Budo & Kampsportsförbundets satsning "Prioriterade idrottare". Ledare för träffen var som vanligt Helena Hugosson och deltagare från SFKO var Mette från Minami Budokai, Amando från Luleå Karateklubb och Sanne från Uppsala Kyokushin Karate.

Nu erbjuds du som medlem i SFKO möjligheten att delta i så kallade challenge-matcher i fullkontakt. Detta är utmanarmatcher där "vem som helst" har möjlighet att gå en match mot en likvärdig motståndare. Man anmäler intresse och hoppas att någon vill anta utmaningen.

Lördagen 20 feb kl. 15:00 arrangeras fystester i SFKO egen regi. Målgrupp för testerna är Swedish Team och testerna hålls i Göteborg Det är ett alternativ till de tidigare tester som varit på Bosön. Antal platser är begränsade, men i mån av plats är även övriga SFKO medlemmar välkomna att delta, till en kostnad av 100 kr. Anmälan sker...

Vår plan var att SM 2021 skulle ske i samband med SM veckan i Linköping. Nu har Covid19 fört med sig att SM veckan flyttas fram ett år.