Aktiviteter

Nyheter och rapporter om aktiviteter från Sverige och utomlands

På lördagen den 10 april hölls den andra elitträffen för 2021 för Budo & Kampsportsförbundets satsning "Prioriterade idrottare". Ledare för träffen var som vanligt Helena Hugosson och deltagare från SFKO var Mette från Minami Budokai, Amando från Luleå Karateklubb och Sanne från Uppsala Kyokushin Karate.

Nu erbjuds du som medlem i SFKO möjligheten att delta i så kallade challenge-matcher i fullkontakt. Detta är utmanarmatcher där "vem som helst" har möjlighet att gå en match mot en likvärdig motståndare. Man anmäler intresse och hoppas att någon vill anta utmaningen.

Lördagen 20 feb kl. 15:00 arrangeras fystester i SFKO egen regi. Målgrupp för testerna är Swedish Team och testerna hålls i Göteborg Det är ett alternativ till de tidigare tester som varit på Bosön. Antal platser är begränsade, men i mån av plats är även övriga SFKO medlemmar välkomna att delta, till en kostnad av 100 kr. Anmälan sker...

Vår plan var att SM 2021 skulle ske i samband med SM veckan i Linköping. Nu har Covid19 fört med sig att SM veckan flyttas fram ett år.

Den 16-18 oktober höll Budo & Kampsportsförbundent ytterligare en elitträff för "Prioriterade idrottare" på Bosön, Stockholm. SFKO representerades återigen av Mette från Minami Budokai, Amando från Luleå Karateklubb och Sanne från Uppsala Kyokushin Karate.

Idrotten kyokushin blev erbjuden av Helena Hugosson på SB&K att skicka fem ungdomar 14-18 år till Bosön denna helg (elitstöd). Då alla landslag inte skickade några kunde vi skicka 10 ungdomar och 5 tränare att tillsammans med wushu, taido och jujutsun få träna tillsammans och lära sig hur man tränar.
Fredagen började med parakrobatik och efter...

SFKO har i dagsläget inte något ekonomiskt stöd för sin elit från Riksidrottsförbundet/ Svenska Budo & Kampsportsförbundet. Däremot erbjuds elitstöd på annat sätt. Vi har tagit ut fyra seniorer från Swedish team som deltar på aktiviteter och får elitstöd via Helena Hugosson på SB&K. I helgen deltog tre av dem, dvs Amando Morino Luleå, Mette-Marie...

Även om pandemin pågår är det ok att träna ihop så länge restriktionerna respekteras. Då det inte blev något på Bosön bestämdes att delar av Swedish team träffades på Keiko i Göteborg där SFKO har sin fystest-utrustning. Träffen den 7 juni handlade främst om fystester, träningsplanering och träningsövningar, dock inte parvisa. För att få lite...

Spanish open avgjordes denna gång i Carcaixent i Valencia den 7 mars 2020. En välarrangerad tävling som är öppen för oss svenskar. På förmiddagen avgjordes kata för alla kategorier samt kumite för barn, ungdom och kadetter. Efter siestan var det dags för kumite för juniorer och seniorer. Från Sverige deltog denna gång Bollebygd, Oyama, Uppsala och...

Scottish Open hölls i helgen i Glasgow. Tävlingen har gästats av svenskar sedan 2013 och är en typisk brittisk tävling med enkel inramning, gästfria arrangörer och okomplicerad utformning.