Aktiviteter

Nyheter och rapporter om aktiviteter från Sverige och utomlands

När andra kampsporter fragmenterar viktklasser och diskuterar hysteribantning går shinkyokushin mot strömmen och håller sitt europamästerskap i öppen viktklass.Tävlingsformen är en kvarleva från det förgångna då en liten person skulle kunna besegra en stor tack vare sin skicklighet i karate. Sen dess har mycket hänt och utövarna är, som i alla...

Den 19e november deltog vi med 8 fighters från Sverige på Oyama Cup i Spanien. Fem ungdomar (Maxi från Nacka Kyokushin, Filiph, Oscar, Siri, Ebba och Irma från Brynäs) och två vuxna (Mette Nielsen från SFKO samt Agnes från Karateförbundet).

Helgen 18-20/11 hölls träff på Bosön för SFKO och de uttagna till elit och utveckling i samarbete med Svenska Budo & Kampsportsförbundet. Denna gång var även hemmatränare inbjudna.

I lördags den 5 november 2022 var det dags för tävling i Lörenskog, Norge. Denna gång var endast Bollebygd på plats. Det gick bra för de tävlande.

I helgen 29-30 oktober var det dags för en efterlängtad konferens med hela Svenska Budo- & Kampsportsförbundet med dess kansli, styrelse, underförbund och distrikt. Vi var på Bosön, Lidingö.

Anrika British open gick av stapeln den 1 oktober 2022 i arenan K2 Leisure centre i Crawley, London i regi av BKK/IFK. Under förmiddagen och fram till halvtre tävlade ungdomar, veteraner och debutanter. Eftermiddagen och kvällen ägnades åt fullkontaktskarate med 2 + 2 min, viktskillnad, plank och avgörande 2 min. Finalerna var 3 +2 + 2 min. Vikten...