Aktiviteter

Nyheter och rapporter om aktiviteter från Sverige och utomlands

Helgen den 18-19 juni 2022 var det ett uppsamlingsheat för både elit- och utvecklingsteamet som ingår i SB&Ks program under ledning av Helena Plüss. Även de som deltog på tillfällena i maj kunde ta del av innehållet.

IFK-organisationens världsmästerskap avhölls i Valencia Spanien, mitt i semestersäsongen. Vilket märktes bland annat på varmt väder och höga flyg- och hotellpriser. 39 länder och totalt 465 deltagare var anmälda. Det var ett VM för flera ålderskategorier. Förutom vuxna så fanns kategorierna U21, U18 och nytt för denna gången, även en U16 kategori. ...

Lördagen den 21 maj var det dags för ytterligare en juniorsquad. Denna gång i Upplands-Bro och region Öst. Tack till Tatakai som ordnade allt det praktiska, vi hade det bra i Kungshallen.
Ki Pasanen och Simon Eriksson från Swedish team höll tre pass för ungdomar 14-20 år från Huskvarna, Oyama, Tatakai och Enso. Det var många bra övningar och...

Den 30 april var det premiär för belgiska öppna, ett samarrangemang mellan olika kyokushin/fullkontaktsfamiljer. Arrangören hade en slipad organisation på hög nivå och det kändes nästan lyxigt att få delta på denna tävling.

Efter två års uppehåll var det återigen dags för BS cup i Danmark den 2 april 2022. 165 fighters från 32 klubbar och tre länder (Sverige, Tyskland och Danmark). Från Sverige deltog tävlande från nio klubbar.

Lite otippat vädermässigt, lämnade landslaget den svenska våren för att hamna i ett vintrigt Polen. Årets EM för seniorer hölls i Tarnow, södra Polen och nästan 200 deltagare från 22 länder hade samlats för att göra upp om medaljerna. Av förklarliga skäl uteblev Ukraina och Belarus. Men även andra länder hade återbud. Azebaijan deltog enbart med...

34 ungdomar från Landvetter, Kungälv, Lund, Mjölby, Örebro, Bollebygd, Banzai och Huskvarna tränade kumite för Ki Pasanen från Swedish team med hemmaklubben Oyama. Även klubbledarna Maria och Johan Karlqvist från värdklubben höll pass.

Prag Open var en osynad tävling ur ett svenskt perspektiv, men tävlingen har existerat i flera år och är populär i Europa.