Bosön SB&K Elit & Utveckling 17-29 mars 2023

19.03.2023

Från SFKO deltog Hampus Hansson och Niklas Ballay från Stora Höga och Amando Morini och Ronny Gerdin från Luleå. Ki Pasanen och Bernhard Souter var upptagna på en kata-tävling i Roskilde samma helg och kunde inte delta.

Fredagen startade med en presentation av alla atleter och tränare då det tillkommit många nya ansikten sen senast. Hampus och Amando går numera under namn Hampus Hagel och Amando Armed.

Efter presentationen så var det explosivitet och rörlighet på schemat för atleterna medan tränare fick djupa lite djupare med utmaningar i både sin egen roll men även specifikt för sin atlet. Här uppstod mycket utbyte av erfarenheter för att skapa tänkbara lösningar. Förutom varje specifik fighters utmaning togs Ämnen som Finansiering, Återväxt, internationella relationer, träningsutbyte med mera men även tips på hur man utvecklar explosiva sparkar och slag vid sidan om "kampsportsträning."

Lördagen startade med styrketräning för atleterna och samtals teknik för tränarna. Enkelt förklarat fick man öva på coachande samtal enligt GROW metoden. "Goal Reality Options Will".

Även saker som tid när man tar ett möte/samtal samt platsen för mötet/samtalet diskuterades. Alla fick prova på att använda metoden och öva / reflektera över hur det gick.
Efter lunch fick både atleter och tränare en genomgång i akut skadereglering för kampsport. Vanligast exempel var vrickningar/stukningar/muskelbristningar etc och hur man akut behandlar detta. Alla fick även dra en "skada" ur en burk och testa behandla den skadan. Föreläsningen avslutades med en genomgång av fascia och dess betydelse för skadebenägenhet samt återhämtning efter skada.

Lördagen avslutades med ett kampsportspass där våra duktiga BJJ utövare och tränare guidade oss i hur en träning i BJJ kan se ut. Roll into armbar var examensteknik för dagen och jag tror att alla efter lite nötning började förstå principen / tekniken.

Söndagen startade med ett joggingpass på 40 minuter i grönzon. Passet var obligatoriskt för atleter och valfritt för tränare. 

Efter frukosten avslutades helgen med explosivitet och sprint för atleterna och tränarna knöt ihop säcken med både metoder / samtal samt genomgång / utbyte av erfarenhet kring allas utmaningar.

En mycket bra och givande helg på Bosön.