Carpathia Cup 26 Jan

28.01.2019

Ett nytt registreringssystem, sex tatami och hundratals deltagare. I helgen gick Carpathia Cup/Polish Open i Rzeszow, Polen. Det nya i årets upplaga var att det fanns kataklasser i tävlingen och ett registreringssystem med streckkoder som hade en del inkörningsproblem. Dagen blev därför väldigt lång och prisutdelningarna startade efter 22 på kvällen. Men nivån på tävlande var bra, länder som Ungern, Litauen Canada Belarus m.fl. deltog En bra tävling och bra tillfälle att köra både kata och kumite.

Från Sverige deltog klubbarna Keiko, Huskvarna och Oyama med totalt 7 deltagare. Från OKK deltog systrarna Ki och Py Pasanen i U18 klassen i både kata och kumite.

I tjejernas kataklass var det 10 deltagare. Första omgången fick tjejerna inte köra pga lottningen. I andra omgången var Ki först ut med Tsuki no kata. Ki vann sin match. Py mötte Anastasiya från Ukraina i sin första match. Py vann. Tjejerna klara till semi. Py mötte Alexandra från Polen och men förlorade med minsta marginal på delat domslut. Ki mötte Julia från Polen och vann. I finalen mötte Ki Alexandra och vann. Guld och ett brons i juniorklassen i kata till Sverige.

I kumiteklassen (-65 kg) var det 7 deltagare. Den stora skillnaden till svenska regler var att tjejerna körde utan handskar. I Pys första match mötte hon Martyna från Polen. Sen körde Ki sin match mot Olivia från Polen. Vinst för tjejerna och de var klara för semi. Här mötte Py Paulina från Polen och Ki Diana från Ukraina. Även här vann tjejerna. Nu final mellan Ki och Py där Ki var strået vassare och vann matchen. Guld och silver i junior kumite till Sverige.

Mirjam Björklund från Keiko deltog som enda senior. Nivån i hennes klass var hög och Mirjams motståndare blev Alona Veresniak, regerande Europamästarinna i -50 kg klassen. Matchen blev intensiv och lite otippat hade Mirjam initiativet stora delar av matchen. När domslutet kom blev det 2-2 och tyvärr valde huvuddomaren att avgöra matchen till Alonas fördel. Förlust för Mirjam

Huskvarna Kyokushin har börjat dyka upp mer och mer på den internationella arenan och de gör det med resultat. (matchreferat saknas)

Michelle Karlquist tävlade i u14 -60kg, resultat: guld
Emma Zetica tävlade i u18 -55kg, resultat: silver
Smilla Malmberg tävlade i u18 -50kg, resultat: brons
Alexander karlquist tävlade i u14 -45kg, resultat: placerade sig ej

Rapport från Oyama

Rapportör: Toni Pasanen

I helgen gick Carpathia Cup/Polish Open i Rzeszow, Polen. Det nya i årets upplaga var att det fanns även kataklasser i tävlingen.

Sammanfattningsvis: Dagen blev väldigt lång på tävlingsarenan. Prisutdelningarna startade efter 22 på kvällen. Nivån på tävlande var bra. En bra tävling och bra tillfälle att köra både kata och kumite.