Elit träff på Bosön 11-12 jan

22.01.2020

Det hölls ännu en elitträff på Bosön 11-12 jan, där både juniorer och seniorer deltog. Introduktionen av unga elitssatsande som gjordes under 2019 har burit frukt och det var 3 nya elitsatsande juniorer och lika många nya seniorer. 

Programmet var som brukligt, två dagars fystester där deltagarnas fysiska brister och styrkor skulle analyseras och resultatet av träningen utvärderas. 

Det är kul att se, att trots att juniorerna inte tränat styrka och kondition lika länge som seniorerna så klarar de att konkurrera med seniorerna i vissa av testerna, till och med överträffa. Det lovar gott inför framtiden. 

Under helgen gjorde även f.d. landslagsmedlemmen Cecilia Wallin comeback. Dock inte som fighter utan som testledare denna gång. Hon kontrollerade att testerna utfördes korrekt och höll i upplägget. Bra att återanvända Cecilias kompetens och erfarenhet. 

Under helgen hade den Olympiska guldmedaljören Lars Frölander en föreläsning om mentala förberedelser inför tävling. Mycket givande att höra från någon som verkligen vet vad det handlar om i praktiken. Han gled dessutom in på kostens betydelse, trots att det inte var föredragets inriktning Han är själv vegan och har stora kunskaper om kost och träning. Ett givande föredrag som var mycket uppskattat.