Fystest på Bosön

29.05.2019

Helgen 25-26 maj var SKOFF's elit team på Bosön för att kolla formen, göra fystester och lyssna på föreläsning. Fystester görs ofta tillsammans med andra kampsportslandslag och denna gång gjordes det tillsammanms med Kickboxnings landslaget.  

Testerna är de "vanliga" som ingår i Riksidrotts Förbundet fysprofil. Man testar styrka, power, snabbhet, uthålliget plus lite till. På det viset kan deltagarna få hjälp med att upptäcka brister och styrkor. Testerna fungerar också som en bra kontroll på om träningsuppläget man haft fungerat bra, eller mindre bra?

Förutom tester hölls individuella planeringssamtal, där det gavs tillfälle att  reflektera över träning och tävlingsprogress samt justera framtida planering.

Dessutom fick teamet möjlighet att lyssna på en föreläsning av Karin Hägglund, tidigare framgångsrik katautövare och numera forskare i idrottspsykologi. Hon berättade bland annat vad hon skulle gjort annorlunda i sin karriär om hon hade vetat, det hon vet idag och gav en inblick i vad "self compassion" innebar.