Kyokushin Nordic Challenge

10.02.2020

U21 - for the future

Kyokushin Nordic Challenge återuppstår som tävling, med ett nytt syfte och med en ny målgrupp. Tävlingen vänder sig till de som fyllt 18 år, men inte påbörjat året de fyller 22 år. Syftet är att kunna erbjuda nyblivna seniorer en tävling med likvärdiga motståndare vad det gäller nivå och erfarenhet. En bra utvecklingstävling för unga seniorer. Men tävlingen har fler syften..!

En hållbar framtid! Kyokushin Nordic Challenge vill föregå med gott exempel och kommer klimatkompensera allt resandet till och från tävlingen. Så kom och tävla med gott miljösamvete. Utifrån ett miljöperspektiv är det inte realistiskt att tro att vi kan fortsätta flyga till olika europeiska tävlingar, i den utsträckning som vi gör idag. Bara för att skaffa oss matcherfarenhet. Sannolikt kommer resande behöva minskas i framtiden, av kostnadsskäl eller ideologiska skäl och då behöver vi ha bra tävlingar på hemmaplan.

Tävla i din egen vikt! Vi vill motverka viktjustering/bantning inom idrotten, genom att ha invägning samma dag som tävlingen är. Dessutom är kriteriet för vinst genom viktskillnad, borttaget. Tävlingen kommer ha 5 kg klasser.

Challenge matcher Som ett roligt inslag och som en krydda i tävlingen, finns möjligheten till utmanarmatcher, där vem som helst har möjlighet att gå en match mot en likvärdig motståndare. Man anmäler intresse och hoppas att någon vill anta utmaningen. Det får gärna finnas en bra historia som gör matchen intressant (comeback, revansch, stil vs stil, landskamp etc.)

Tidpunkt: fredagen 1 maj 15:00-18:00 (helgdag) Observera tiden!
Invägning från: 10:00
Plats: Kristinedals TräningcCenter, Byfogdegatan 4, Göteborg

Mer info kommer....
Frågor kan skickas till info@keiko.se