Kyokushin Open, Bergen, 16 februari 2019

24.02.2019

Den 16 februari 2019 genomfördes tävlingen Kyokushin Open i Bergen, Norge. 

I tävlingarna deltog tävlande från tre av SKOFFs medlemsklubbar: Banzai Karate Kai, Minami Budokai och Oyama Karate Kai.  

Nedan följer resultat samt rapporter från de SKOFF-klubbar som deltog i tävlingarna. Rapporterna är skrivna av respektive klubbs representant och publiceras i sin helhet. 


Resultat: deltagare från SKOFF-klubbar

Kvinner 13-14 år Tungvekt +50 kg
1: Mi Pasanen, Oyama

Menn 13-14 år Lettvekt -55 kg
2: Leo Myrhberg, Minami

Kvinner 15-17 år Mellomvekt -70 kg
1: Ki Pasanen Oyama
2: Py Pasanen Oyama

Menn 15-17 år Lettvekt -65 kg
3: Allan Sohrabi Sweden

Menn 15-17 år Mellomvekt -75 kg
1: Mirza Hukic, Banzai

Menn 15-17 år Tungvekt +75 kg 
2: Dilshad Celepli, Minami

Rekrutt Fullkontakt Menn Lettvekt -70 kg
1: Leo Rönnebro Banzai

Fullkontakt Kvinner Mellomvekt -70 kg
2: Mette Nielsen, Minami

Hela resultatlistan finns på: https://www.haukis.com/wp/wp-content/uploads/Results-Kyokushin-Open-2019.pdf


Rapport från Oyama Karate Kai

Rapportör: Toni Pasanen

Här kort rapport från Kyokushin Open Norway från Oyama Karate Kai.

I helgen gick kumite tävlingen Kyokushin Open i Bergen, Norge. Omkring 80 deltagare från länderna Italien, Danmark, Sverige, Polen och Norge deltog. Sverige representerades av Banzai, Minami och Oyama.

Från Oyama Karate Kai deltog Mi, Py och Ki Pasanen.Det som skiljde sig från svenska kadett/junior regler var att matchtiden var 3 minuter, handskarna skulle vara tjockare än vad vi är vana vid och att inga västar användes i kadettklassen.

Mi tävlade i klassen flickor 13-14 år +50kg. Det var 3 deltagare i klassen. Mi mötte Katarina från Strand KK i sin första match. Mi vann matchen på wasari med jodan teknik. I andra matchen mötte Mi Ellsiv från Tromsø KK. Mi vann på Ippon med gedan teknik. Guld till Mi.

Py och Ki tävlade i samma klass flickor 15-17 år -70kg. Det var 8 deltagare i klassen. Först ut var Ki som mötte Christina från Trondheim i sin första match. Ki vann matchen på Ippon. Py mötte Marie från Bergen KK i sin första match. Py vann på Ippon. Ki mötte Rahua från Lørenskog i andra matchen och vann på Ippon. I Pys andra match mötte hon Roza från Polen. Py vann en arbetsseger. Ki och Py i final där Ki gick segrande ur matchen. Guld och silver i klassen för tjejerna.

Som vanligt var tävlingen välarrangerad och stämningen bra på tävlingen. Stort tack till arrangörsklubben Bergen KK.


Rapport från Minami Budokai

Rapportör: Mette Nielsen

Minami hade i år 5 fighters. Senpai Mette har varit med i 2 år och hade som mål att försvara sin titel för tredje året. Leo (13 år), Igor (12 år), Allan (15 år) och Dilshad (15 år) hade deras första tävling utomlands. Alla 4 har dominerat svenska tävlingar sedan dem var små knattar. Utöver att tävla på bortaplan så var det även utan väst. 

Igor, +60kg 13-14 år, var minst och yngst i sin klass. Han hade en tung debut på bortaplan och blev träffat med tunga lowkicks från första sekunden. Igor förlorade matchen på poäng, men kom hem med bra erfarenhet och nya mål.
Leo, klassen -55kg 13-14 år, hade bra slag- och spark kombinationer som resulterade i vinst fram tills finalen. I finalen tappade han garden där hans polska motståndare var snabb att plocka poäng på. 2a pris till Leo efter en stark insats. 

Allan deltog i klassen 15-17 år -65kg och vägde själv in på 55kg. Han var både yngst och lättast i gruppen. I hans match var han mot en av Norges starka och rutinerade ungdomar. Den norska killen var 10 kg tyngre än Allan och det kändes. Norskan fick in en rad njureslag som träffade Allan perfekt för att sedan att få fullt poäng och bli teknisk knockat. Bra erfarenhet för Allan och bronspris. 

Dilshad deltog i klassen +75kg 15-17 år. Han hade bra matcher. I semifinalen blev han träffat rejält med olaglig teknik i skrevet. Hans motståndare blev diskat och Dilshad fick först veta att han inte fick gå sin finalmatch. Dock ändrade läkaren sitt beslut och Dilshad fick gå finalmatchen efter 2 läkare hade kollat honom. Finalen var mot en polsk krigare. Även om Dilshad var en del längre och tyngre så förmådde polskan att få wasari efter Dilshad tappade garden. Dilshad mosade på, men lyckades inte att få igen poäng och förlorade därför finalen. Silver till Dilshad. 

Mette: bara tre tjejer deltog i mellanviktklassen för damer. Alla skulle fightas mot varandra. Första matchen var mot norska Beathe som Mette har varit mot förut. Mette fick wasari för insida lowkick halvvägs inne i matchen och pushade sedan Beathe bakåt tills sista sekunden. Vinst till Mette. Beathe skulle sedan möta Stina, men det blev walkover för Stina som då gick direkt till "Finalen" mot Mette. Stina pushade på med lowkicks och Mette fick inte till någon bra slag- eller spark kombination mot Stina. Efter första ronden vann Stina 4-0 på domslut.


Rapport från Banzai

Rapportör: Kenneth Karlsson

Detta var första gången som Banzai deltog på Kyokushin open som går av stapeln i Bergen Norge. Dom som deltog var Leo Rönnebro, Mirza Hukic och Umut Yilmaz.

För Umut som fightades i klassen 13-14 år tog tävlingen tyvärr slut i första match. Han kämpade mot en drivande kille från Horten där han inte fick till sina tekniker och matchen gick till motståndaren till slut.

Mirza som tog guld i sin klass 16-17 år, Mirza fick gå tre tuffa matcher under dagen där han visade sin styrka och en fin egenskap av att uppdatera sin taktik match för match.

Leo som precis fyllt arton gjorde sin fullkontaktsdebut i en klass som kallades Recruit fullkontact. Det gick bra för Leo som vann två matcher och tog guldet i lättviktskategorin.