Rapport BC cup 1 april i Danmark

11.04.2023

I helgen gick BS Cup i Köpenhamn av stapeln med tävlande från Danmark, Norge, Sverige, Lettland och Tyskland.

Sverige hade 10 deltagare från klubbarna Huskvarna, Bollebygd och Stenungssund.

Tävlingen skiljer sig från den vanliga uppdelningen avseende ålder- och viktkategori och alla matcher körs utan handskar.

Det bjuds på tufft motstånd i denna tävling men våra svenska ungdomar står sig väl mot det internationella motståndet.

Helgens resultat blev:

3 guld

2 silver

3 brons

Huskvarna

Alexander Karlquist tävlade i kategorin 15-16 år -65kg.

Alexander mötte i första matchen dansk, Alexander drev dansken runt mattan med hårda slag och gedan sparkar. Vinst genom wasari på jodan teknik.

I andra matchen mötte han en mer rutinerad norsk, det blev en intensiv match där Alexander skapade avstånd och vann med 2 wasari på jodan tekniker.

I finalen mötte Alexander en dansk med hård slag, Alexander var taktisk, skapade avstånd och vann även denna match på sina jodan tekniker. Guld till Alexander.

Hampus Almroth tävlade i kategorin 15-16 år -65kg.

Hampus gick en tuff första match där båda tog var sin wasari vilket resulterade i en förlängning. Hampus drev sin motståndare runt mattan med hård slag som gav utdelning, vinst till Hampus.

Tyvärr fick Hampus sedan bryta pga astma.

Ellen Ekström tävlade i kategorin 17-18 år -65kg

Ellen möte i första matchen en intensiv danska, Ellen går hårt ut med snabba slagkombinationer men glömmer bort sparkarna. Ingen tar poäng och domarna dömer till danskans fördel.

I andra matchen möter Ellen en danska, den här gången driver Ellen danskan runt och av mattan med bra slag- och sparkkombinationer. Ellen vinner på flaggor. Brons till Ellen.

Ella Hansson tävlade i kategorin 14-17år +70kg

Ella möter i första matchen en danska, efter bara ett par sekunder sätter Ella en snabb jodan spark som ger wasari. Danskan ligger på och tar igen poänget med en jodan teknik vilket ger en förlängning. I de sista 20 sek sätter Ella en jodan teknik och vinner därmed matchen.

I andra matchen möter Ella Matilda från Bollebygd, båda går hårt ut och det är en jämn match men tillslut ger Ellas hårda gedan sparkar och slag utdelning och Matilda förlorar på Ipon

I finalen möter Ella en danska, Ella sätter många bra gedan sparkar och danskan ser stukad ut. Ingen tar poäng och vi förväntade oss en förlängning men domarna dömde till danskans fördel. Silver till Ella.

Jenna Persson tävlade i kategorin 14-15 år

I första matchen möter hon en norska, Jenna går hårt ut men träffar olyckligt sin motståndare i huvudet med ett slag. Detta ger henne en varning och hon förlorar på flaggor.

I sin andra match satsade Jenna på raka, hårda slag i bröstbenet som ger effekt. Hennes motståndare viker sig vid två tillfällen vilket ger wasari och en vinst till Jenna. Brons till Jenna.

Alva Almroth tävlade i kategorin 11-13 år -46kg

I första matchen mötte Alva en danska, det blev en jämn match men Alva men tillslut tog Alva en wasari genom en jodan teknik.

Alva mötte en dansk tjej i sin andra match, när det gått 15 sekunder av matchen tog Alva en wasari genom en jodan teknik. Det var en jämn match men danskan lyckades aldrig ta igen poängen.

I finlen mötte Alva en rutinerad lettiska, båda går hårt ut men lettiskan drar på sig en varning när hon gör en oroshi kakato geri och träffar Alva i ögat. Alva står starkt emot lettiskans försök och vinner på flaggor. Guld till Alva.

Cajsa Rönnholm tävlade i kategorin 10-12år

Cajsa mötte en mycket äldre och större motståndare i sin första match. Cajsa försökte komma in men hennes motståndare höll henne på avstånd och vann på 2 wasawi genom jodan tekniker.

Bollebygd

Alva Lemos tävlade i kategorin 14-15 år -60kg

Alvas första match mot en tyska var jämn men i de sista 30 sek lägger Alva in en växel och vinner på flaggor. I andra matchen möter Alva en danska där hon vinner efter 2 wasari på jodan tekniker vilket tar henne till final.

I finalmatchen möter hon en norska, Alva går hårt ut med raka slag som gör att norskan tappar garden och Alva kan ta wasari genom jodan tekniker. Guld till Alva.

Matilda Tilander tävlade i kategorin 14-17år +70kg

I första matchen möter Matilda Ella från Huskvarna, Matilda går hårt ut och det är en jämn match men tillslut ger Ellas hårda gedan sparkar och slag utdelning och Matilda förlorar på Ippon.

Matilda möter en lettiska i matchen om bronset, det är en tuff match där tunga slag och sparar växlas fram och tillbaka. Lettiskan drar på sig två varningar medan Matilda är mer rörlig vilket ger henne flagg vinst. Brons till Matilda.

Stenungsund

Agnes Andersen tävlade i kategorin 8-9 år

Agnes tog sig till final där hon efter en jämn match förlorade. Silver till Agnes.