Rapport Carpathia open 27-28 maj

07.06.2023

Den 27-28 maj deltog flera från Sverige på Carpathia Cup Open International Championship i Polen , där totalt 740 deltagare från 85 klubbar var representerade. De tävlande kom från åtta länder Norge, Danmark, Polen, Litauen, Georgien, Sverige, Ukraina och Ungern.

Carpathia är en tävling som brukar visa upp ett starkt startfält och så även denna gång. Vi fick mycket erfarenhet med oss och förberedelserna inför Europamästerskapet i Ungern fortsätter.


Det var en tävling där alla från Banzai visade en grym utveckling. Alla avslutar någon av sina matcher på ippon!

Resultatmässigt gick det bäst för följande.

Abbas Reyes, -70 kg junior, GULD

Tarik Sapcanin, -75 kg U16, SILVER

Emma Nicander, -60 kg junior, BRONS

Bernhard, U16 kata SILVER

Från Enso deltog Alexander Ahlén (kata) och Simon och Sebastian Eriksson (kumite).

Alexander klev upp på tatamin på lördagen och lyckades knipa ett silver, ett gott kvitto inför EM i juni. Kvartsfinal mot Mate Pentek från Ungern där Alexander var med 4-1 med Tsuki no kata. Semifinal vinst mot Pawel Nowak från Polen med 5-0 med Gekusai sho. Först i final blev det förlust mot polska Filip Rutkowski med 0-5 med Saiha. SILVER.

På söndagen var det dags för kumite. Simon vann sina två första matcher på poäng via slag i magen. I finalen förlorade han på domarröster mot Litauen. SILVER i -85 kg. Sebastian vann sin första match på ippon, chudan mawashi, och förlorade sen finalen på domarröster. SILVER i +95 kg.

Även insatserna i Huskvarna var på en lovande nivå. Resultatmässigt gick det bäst för

Ella Hansson, +65 kg junior BRONS.