Rapport från Oyama Cup 1 oktober

03.10.2022

Lördagen den 1 oktober gick juniortävlingen Oyama Cup av stapeln i Roskilde, Danmark. Sverige representerades av deltagare från Bollebygd, Huskvarna, Stenungssund och Kungälv. Det blev en lyckad tävling då samtliga svenska deltagare dominerade och tog pallplatser.

Kata
Ella Hansson, Michelle Karlquist och Alexander Karlquist, alla tre från Huskvarna kyokushin, var först ut i kata där Michelle tog silver och Alexander guld.

Kumite
I kumite tog Alva Lemos från Bollebygd silver efter fyra fighter varav vinst i tre av dem. Alva hade en aggressiv fightingstil och vann med lätthet med wasari i två av matcherna.

Från Stenungssund deltog syskonen Isabel och Tobias Karnå, båda syskonen vann samtliga fighter och tog därmed guld i sin första internationella tävling.

Dea Kumnova och Isabell Lindell deltog från Kungälv. Isabella vann på wasari med jodan geri teknik och tog därmed guld. Dea fick möte Ella och Michelle från Huskvarna. Dea var aktiv med hög intensitet och bra tekniker som tyvärr inte räckte till, det blev ett brons till Dea.

Huskvarna hade 6 deltagare. Michelle Karlquist och Ella Hansson möttes i finalen efter vinst i var sin match. Det blev en tuff match där Michelle tog poäng med en dubbel jodan geri och vann. Silver till Ella. Alexander Karlquist och Hampus Almroth vann lätt sina matcher och möttes i finalen. Det blev en hård fight som gick till förlängning. Alexander var den drivande men i sista sekunderna lyckades Hampus ta poäng med en jodan geri spark och vann därmed. Silver till Alexander. Ellen satsade på sina starka slagtekniker och vann alla sina matcher på wasari då motståndarna gav upp. Guld till Ellen och även domarnas pris för bästa teknik. Alva Almroth vann två av sina tre matcher och tog ett silver.