Rapport från Romanian International Cup 2022 i Sibiu den 8 oktober 2022

16.10.2022

Vi blev väl emottagna och tävlingen som var bra arrangerad där matcherna gick på 4 tatami.

Totalt var det ca 350 deltagare från 51 anmälda Dojo.

Banzai karate kai var den enda klubben från Sverige som tävlade i kumite. I kata senior tävlade Morgan Nordin från Örebro kyokushin karate.

Banzai hade Philip Sapcanin och Viking Siira i U18 och i U16 var det Emma Nicander, Tarik Sapcanin, Abbas Reyes och Bernhard Souter.

I Morgan Nordins klass var det fyra anmälda i klassen så det blev semi direkt. Han valde Kanku och fick börja. Det tog några tekniker och sen kom han in i katan och fick till både lugn, fokus och kraft. Motståndaren, Marius Vlad från Rumänien, körde också Kanku och gjorde en ok kata. Det slutade med vinst 5-0 och vidare till final som gick direkt efter, skönt att köra utan att bli kall. Finalmotståndaren, George Banateanu också från Rumänien, körde Seienchin och Morgan Seipai. Inledningen kändes bra och ok som helhet. Domarsiffrorna blev till Morgans favör med 5-0 således guld till Sverige.

Bernhard Souter börjar sin dag på arenan med att tävla i kata för U16. Han vinner sin första match med övertygelsen mot sin rumänska motståndare. I match två får han möta favoriten Luca Scurei från Sibiu Rumänien och förlorar med 2 flaggor mot 3.

Efter många timmars väntan går Bernhard upp sin första match i kumite. Han inleder direkt med en snabb fint och mawashi geri jodan som sitter på Matei Luca från After school karate Rumänien. Dessvärre har Matei ansiktet vänt mot sparken och han får därför en skada i ögot som gör att han inte kan fortsätta tävla, därmed blir Bernhard diskad från matchen och tävlingen.

Emma Nicander mötte Celia Stjereran från Cristian Bulduts Dojo. Emma driver Celia framåt och rumänskan försöker sätta sina jodansparkar men lyckas inte eftersom Emma driver henne envist framåt. Matchen går till två förlängningar men Emma hade inte fullt samma ork som sin motståndare och Celia vann på arbetsseger. Emma slutar delad 3:a - brons.

Abbas Ryes möter Vlad Grecu från Golden team Rumänien. Vlad var duktig på att driva och lyckades förstöra Abbas snabba jodansparkar. Abbas försöker få undan sin motståndare och döms med genten och förlorar därmed matchen.

Tarik Sapcanin går bäst av tre i sin klass och har 2 rumänska killar i sin grupp. Första matchen är Tarik överlägsen med sin taktik, fintar och hårda gedansparkar, han vinner den matchen på wazari. Andra matchen blir WO eftersom motståndaren var skadad. Tarik blir guldmedaljör.

Philip Sapcanin möter Patrick Badea från Combat team Arad Rumänien. De startar båda direkt med en duell av jodansparkar, båda träffar men Patrick får wazari för sin. Philip tog ledningen för en stund på hårda och träffsäkra slag men Patrick vände matchen igen och vinner och slutligen vinner han hela den gruppen.

Viking Siira möter Rosen Maten från Bulgarien. Viking går hårt på med slag och hizamot magen och tar övertaget och vinner till slut på ippon. Andra matchen puttar Viking med vänsterhanden och domarna är snabba att döma chui som slutar med en genten och därmed en förlust mot Matei Dragu. Viking slutar delad 3.a - brons.