Rapport från Western European i Holland 4 november 2022

07.11.2022

Tävlingen arrangerades av IFK Nederländerna i Zevenberg. De som lyckades boka rum på spelarhotellet kunde ta hissen ned till tävlingshallen som var en regelrätt sporthall.

På förmiddagen genomfördes tävlingen på två mattor. Seniorerna körde åttondels- och kvartsfinalerna fram till pausen, U16 och U18 körde klart sin del. Efter lunchpausen startade även U21 och deras matcher varvades med seniorernas, då på en matta. Semifinaler, match om tredjepris samt finaler. Alla utom herrar seniorer hade benskydd. Tiden var 2+2 minuter, vikt och ytterligare 2 minuter. Finalen var 3 +2 minuter. Domarna höll bra standard och tävlingen hade både kvinnliga och manliga domare i sina led.

Från Sverige deltog bröderna Simon och Sebastian Eriksson från Enso, Robert Strandberg och Alireza Nazari från Lidköping och Kaveh Zahmatkesh från Guldstadens. Svenskarna startade med kvartsfinalerna.

-70 kg: Robert var först ut mot belgaren Ayyuob Amrani. Ayyuob försökte överraska Robert, men Robert svarade med hårda tekniker och återtog kommandot. Han fick in en bra offerspark mot huvudet som tyvärr bara skakade om motståndaren. I förlängningen gav domarna rättvist arbetssegern till belgaren.

Kavehs motståndare gick aldrig upp då han var skadad, vinst på walkover. Seminfinalen var mot Simon Zurfluh, Schweiz. Matchen var intensiv och Kaveh såg till att inte ge Simon utrymme. Wasaari med chudan tsuki gav vinsten. I finalen mötte han Anthony Da Graca från Nederländerna. Matchen blev bokstavligen en dragkamp där båda ömsom höll, ömson drog i varandra vilket renderade i flera chui mm. Däremellan levererades intensiva tekniker. Oavgjort efter ordinarie tid och i förlängningen beslutade domarna vinsten till motståndaren med 5-0 i flaggor. SILVER.

-80 kg: Alirezas motståndare, Jaafar Rammal från Stor-Britannien, hade stor respekt för Alireza. Alireza arbetade intensivt och borde ha fått en wasaari under matchen. Domarna dömde segern till honom. I semifinalen mötte han Florian Zurfluh, Schweiz. Alireza hade taktiken att inte ge utrymme för sparkar. Han arbetade intensivt och fick wasaari för chudan tsuki. I finalen mötte han rutinerade och starka Ferry Wortman från Nederländerna. Målet var att nå hans skadade ben, samtidigt som Ferry fokuserade på att slå chudan tsukis. Efter dryga två minuter gav det effekt och det blev två snabba wasaari. SILVER.

+80 kg: Sebastian tog sig an Hannes Drechsler, Tyskland. Två tunga herrar som växlade tekniker. I förlängningen drog sig motståndaren på flera varningar och Sebastian fick med sig vinsten. I semifinalen mötte han Anno Verwy, Nederländerna. Även här blev det förlängning och Sebastians slag gick mer och mer in i chudan. Inga poäng, men då Sebastian var mest aktiv gick vinsten till honom. Henning Dallavara från Norge gav walkover i finalen med anledning av en skada. GULD.

Simon mötte Chesron Schot från Nederländerna. Det blev en bra insats från Simon. Motståndaren fick in en jodan spark och wasaari. Simon arbetade för att jämna ut. Tyvärr fick motståndaren in ytterligare en jodan spark, ny wasaari.