Rapport Kokoro cup nr 12, Polen

09.12.2019

Makalöst att en först anmäler sig i god tid till den fjärde KWU VM i Kazakstan, bokar flygbiljetter m.m. för att sedan få reda på, i nära anslutning till att flyget ska avgå, att en fortfarande inte har fått inbjudan och att allt det där inte är klart! Inser att en inte kommer iväg till denna tävling. Veckor av hård träning känns meningslöst. Tur att WKO Polen bjuder till och bjuder in Ali Hayder till den 12e Kokoro cup. En tävling med öppen viktklass för herrar respektive damer. Matchtiden var 2 minuter med 2 x 2 minuters förlängning.

Således lördagen den 7 december tävlade Ali Hayder, Stockholm, i Polen istället för Kazakstan. Inte samma sak, men ändå mycket bra konkurrens (förstås). Första matchen var mot polacken Tomasz Bodzioch. Ali var den som varierade teknikerna även om gedan mawashi och shita tsuki var favoriterna. Han fick gå båda förlängningarna innan domarna kunde enas om vinsten. Därefter var det dags för japanen Kazuhisa Mikami som gillade slå slag mot halsen och blev varnad i varje rond. Tog lite av Ali:s energi, men han återhämtade sig och visade återigen prov på varierad, hård kumite som efter båda förlängningarna slutligen gav honom vinsten.

I finalen mötte han polacken Marek Odzeniak som vägde något mera, men var också öm i låren. Han gick dock inte ner och kunde jobba tillbaka hela tiden. Efter andra förlängningen gav domarna vinsten till Marek. SILVER till Ali.