Resultat Lörenskog 2 nov 2019

03.11.2019

Fina svenska framgångar i Lörenskog Cup, en stark insats både på dam och herrsidan. I årets upplaga av Lörenskog Cup saknades seniorerna. Deltagarantalet på seniorsidan var för lågt och arrangören valde att ställa in seniorklasserna helt och hållet och istället blev tävlingen enbart en ungdom/junior tävling i kumite kata. Orsaken till seniorernas frånvaro lär vara kollision med många andra tävlingar? Totalt var det i alla fall 86 anmälda och 15 klubbar, vilket gjorde att det blev några hyfsade klasser. Sveriges deltagande i tävlingen var ett välkommet bidrag, både vad det gällde antal och kvalité.

Norrmännen har en uppdelning yngre (13-14 år) och äldre (15-17 år) juniorer samt barn 9-13 år Matchtiden för juniorerna är 3 min utan förlängning och tandskydd är obligatoriskt. De tillåter tunnare benskydd men kräver större handskar (modell säckhandskar) Domarna accepterar lite mer hårdhet än många andra tävlingar, inom rimliga nivåer och viktklasserna är lite större än många svenska tävlingar. Mest beroende på antalet deltagare.

Kata för juniorerna är samma utslagstävling som kumiten. Men för de yngsta barnen utfördes hela "ceremonin" och katan utan motståndare. Barnen utför katan och domarna ger domslut med flaggor men alla får "godkänt" och pris. Det var ett bra sätt att ge de yngsta barnen tävlingserfarenhet utan att någon skulle känna sig som förlorare.

Text från Huskvarna

Alexander Karlquist tävlade i kata, han vann första, förlorade andra med 3vs2 flaggor och vann sedan tredje och sin fjärde. BRONS.

Michelle Karlquist tävlande i kumite, det var väldigt osäkert fram till matchstart om hon skulle få tävla då hon fortfarande inte är ok efter en lång tid sjukdom. Hon körde dock sin första match mot en stark norska som hon vann med en jodan mawashi. Tanken var här att bryta Michelles deltagande men efter vilat ville hon ändå försöka köra andra matchen som skulle bli finalen. Matchen gick mot svenska Emma från Kungälv, efter ca 1 minut in i matchen få Michelle bryta då hon behöver kräkas. SILVER

Emma Zetica tävlade i kumite, första matchen kördes mot norska Ida. Ida tog poäng tidigt i matchen vilket fick Emma att tända till, efter att ha drivit Ida sätter Emma en jodan. Resten av matchen dominera Emma och vinner matchen med 5 flaggor. Andra matchen går mot svenska Henny från Kungälv, Emma går vinnande ur denna matchen på ippon efter nästan fulltid. GULD

Emma Zetica fick även fick domarens pris för bäst och hårdast tekniker.

Text från Keiko

Martin Hashemi från Keiko tävlande i -75 kg klassen och mötte Emil Moe Haugen från Horten i första matchen. Det blev en jämn match där ingen av deltagarna fick till nån bra fighting, Matchen avgjordes istället på varningar, till Martins fördel. Andra matchen mot Mikael Opsand från Lörenskog gick bättre och där fick Martin utdelning på sina tekniker och vinst på två wasari. Sista matchen var final mot en betydligt längre David White från Faerder. Det var en svår motståndare för Martin som hade både tyngd och räckvidd mot sig. Men trots detta lyckades han ta en wasari. Tyvärr lyckades David jämna ut matchen genom att göra samma sak och till sist blev det Davids vinst över Goliat (i det här fallet Martin) och Martin fick nöja sig med ett SILVER.

Text från Örebro

Eddie Heimonen från Örebro Kyokushin Karate ställde upp i kadettklassen i sin internationella tävlingsdebut. Mellanvikt- och tungviktsklassen slogs ihop till en klass och bestod då av totalt sju deltagare, Eddie var den enda svensken i hans klass.

Kvartsfinalen höll ett högt tempo från början till slut. I slutsekunderna gjorde Eddie en tempoväxling och slog luften ur sin motståndare, vilket resulterade i ippon och vinst.

Under semifinalen var Eddie den som styrde matchen. Han pressade sin motståndare framåt hela tiden och domslutet föll enhälligt på Eddie. I finalen stod han mot en tyngre och mer erfaren motståndare. Det blev en hård men lärorik match. Den nordnorske motståndaren fick en wasaari med sig i början av ronden. Matchen var emellertid jämn, men Eddie lyckades inte hämta upp underläget och förlusten var ett faktum. Det slutade med en andraplats och SILVER.

Text från Kungälv

Från Kungälv följande i kumite.

Henny Hedlund 15-17år -60kg, Emma Nikander 13-14år, Alexander Loid 13-14 -55kg, och Marcus Loid 13-14år -55kg

För våra ungdomar 13-14 år så var det första gången de tävlade utan väst. De var otroligt taggade och har tränat hårt för detta den senaste tiden, och det märktes inför och under matcherna.

Alexander Loid var först ut (kvartsfinal). Han forcerade motståndaren hårt och vann på ippon efter ca 1min av totala matchtiden (3min) och vidare till semifinal.

Nästa deltagare ut för Kungälv var Emma Nikander (semifinal). Även hon var väldigt taggad inför sin första match, hon fick en wasari (jodan) redan efter 7 sekunder. Sen tog det endast ytterligare 20 sekunder innan hon fick nästa wasari (ippon) och hon var vidare till final.

Dags för Alexander igen (semifinal). Även här gick Alexander ut hårt och redan efter 30 sekunder så fick hans motståndaren avbryta matchen då han fick ont i benet och inte kunde fortsätta så Alex var då vidare till final.

Matchen efter så var det dags för Marcus Loid (semifinal). Han gick in hårt för slag mot magen och låga sparkar, efter nästan 2 minuter gav det wasari då motståndaren började halta. Matchen fortsatte tiden ut (3min) och Marcus visade sig vara starkare från början till slut och vann matchen på wasari, och var då vidare till final.

Sen var det dags för Henny Hedlund (kvartsfinal). Hon var otroligt taggad inför sin första match. Tyvärr så fick hon 1 minut innan matchen reda på att hennes motståndare var skadad och kunde inte ställa upp, så det var bara att ladda om. Vidare till semifinalen.

Henny (semifinal). Nu var hon väldigt taggad då hennes första match inte blev av. Hon gick otroligt hårt och intensivt och var nära vid ett flertal tillfällen att hon skulle få med sig en wasari. Matchen gick till fulltid och Henny vann på sin styrka och intensitet genom hela matchen. Vidare till final.

Final 1 för Kungälv - Emma: Emma gick upp i finalen mot Michelle Karlquist (Husqvarna) taggad och bra uppvärmd. Båda tävlande gick in hårt och det var en jämn match. Efter ca 1 minut in i matchen fick Emma en varning mot sig efter ett olyckligt slag som gick upp mot hakan på motståndaren, sedan efter ytterligare en minut så fick också motståndaren en varning för slag mot ansiktet. Matchen fortsatte i ca 2 ½ minut sedan avbröt motståndaren matchen pga sjukdom/illamående. GULD.

Final 2 för Kungälv - Alexander mot Marcus. Dags för bröderna Loid att göra upp igen. De gick upp på tatamin med ett leende, de båda visste att det kommer bli svårt att lura motståndaren (brorsan) i detta läget. Marcus gick för mest slag mot magen och låga sparkar, Alexander gick för mest jodan tekniker och slag mot magen. Jämn match hela vägen och Alexander vann på dombeslut. GULD till Alexander och SILVER till Marcus.

Final 3 för Kungälv - Henny. Henny fick möta Emma Zetica (Husqvarna) i finalen. Båda gick ut hårt och intensivt och det såg väldigt jämnt ut långt in i matchen. Ca 2.20 in i matchen fick Emma en wasari (jodan) till sin fördel, och 30 sekunder senare så blev hon tilldelad en wasari (jodan) till. Finalen var över och SILVER till Henny.

Otroligt stolta föräldrar, coacher och supportrar på plats och hemma i Kungälv.

Och även en otroligt stark insats från alla deltagare från Sverige, alla som deltog hamnade på prispallen!!!