Spanish Nationals 9 mars 2019

12.03.2019

Spanish Nationals 9 mars 2019

Rapportör: Toni Pasanen med resultatkomplettering av SKOFF


I helgen gick kata och kumite tävlingen Spanish Nationals i Madrid. Från Sverige deltog klubbarna Lidköping, Uppsala och Oyama Karate Kai med totalt 5 deltagare.

Från Oyama deltog Py Pasanen (junior) både i kata och kumite. I Pys kataklass (junior) var det 8 deltagare. 

I första matchen mötte hon Carla med obligatoriska katan Yantsu. Alla flaggor till Py. I semin väntade regerande kadett Europamästaren Maria från Spanien. Py förlorade matchen men hennes Tsuki no kata var mycket bra men det syntes inte i domarflaggorna. En tredjeplacering för Py i kata.

I kumiteklassen (+60 kg, damer födda 2001-2002) var det 5 deltagare. I första matchen stod Carla för motståndet. Py vann på Ippon. I andra matchen som var semifinal mötte Py Muria. Py vann på Ippon. Nu dags för final. Py mötte Lorena och vann även sin 3:e match på Ippon. Py vann sin klass.

Robert Strandberg deltog från Lidköpings kyokushin och tävlade i -65 kg seniorer. Efter tameshiwarin var det dags för final. Motståndaren var EM bronsmedaljören Ivan Fernandez. Båda kunde leverera bra teknik och jobba runt varandra. I slutet fick Ivan in en wasari vilket ledde till att han sedan vann. Silver till Robert. 

Övrigt: det blev en lång dag i karatens tecken då tävlingen avslutades strax efter 22 på kvällen. Tävlingen var välarrangerad och vi blev mycket väl omhändertagna av värdarna i Spanien. Nästa års tävling kommer att gå i Valencia.