Ungdomsträff på Bosön

09.09.2019

Under helgen 7-8 september samlades en grupp ungdomar på Bosön för att få veta mer om vad en satsning som elitidrottare innebär. Parallellt så var även seniorerna i Swedish Team på plats för att utföra sina återkommande fystester.

Träffen är resultatet av en satsning som SKOFF gör för att få fler unga tävlande att bli inspirerade att göra en elitidrottssatsning. Konkurrensen på de internationella arenorna har ökat markant de senaste åren och på samma sätt ökar kraven på träningen.

Helgen bestod både av teori och praktik för ungdomarna. Efter en kortare introduktion så blev de praktiskt guidade i grunderna för styrketräning. Efter lunch var det dags att göra några tester enligt "Fysprofilen" för att prova på och få en bild av egna styrkor och förbättringsområden.

Därefter var det en intressant föreläsning av Världsmästarinnan i Thaiboxning Patricia Axling. Hon berättade om sin resa från junior till världsmästare och de utmaningar det har inneburit. Dagen avslutades med en givande frågestund där ungdomarna fick en möjlighet att fråga seniorerna vad elitsatsning inneburit för dem och ta del av andra erfarenheter. På söndagen gjordes resterande fystester för ungdomarna och seniorerna.

På träffen deltog även tränare för några föreningar, som åskådare och för att få veta mer om vad en elitsatsning innebär.