VM i Ashihara karate 3-7 november 2021

31.10.2021

VM i Ashihara Karate går av stapeln 3-7/11 i Bukarest. Rumänien. Sverige kommer att ha tre tävlande i år.

Amando Morino, Luleå Karate Klubb/Luleå Fighting Center. Detta blir Amandos femte VM-tävling. 
Anthony Knibb, Bodens Kampsportförening
Johanna Hövenmark, Luleå Karate Klubb/Luleå Fighting Center
Coach Ronny Gerdin, Luleå Karate Klubb/Luleå Fighting Center

Tävlingen skulle hållits redan förra året men blev som förväntat uppskjuten ett helt år. Trots reserestriktioner och olika status i alla länder så kommer det detta VM ha med fighters från Afghanistan, Danmark, Kazakstan, Polen, Ryssland, Serbien, Spanien, Sverige, Sri Lanka, Ungern och Uzbekistan.

Sveriges team har tränat ihop sedan april med VM som mål. Träningen har bedrivits med hänvisning till elitträning och max åtta personer.
Amando, som kommer att tävla i -80kg, tog vid senaste VM2018 i Kazakstan brons i denna klass. Anthony Knibb kommer att tävla i -80kg för veteraner och gör VM debut. Johanna skulle tävlat i +65 women veterans men pga för lågt deltagande hos veteranerna så kommer hon tävla i öppen damklass. Johanna debuterar även hon i VM-sammanhang.

Torsdagen den 4 november är det tävling i kata. Sverige har dock inga deltagare i denna kategori. Ashihara-VM körs enligt world cup modell.

Fredagen den 5 november det är gruppspel där de bästa från varje grupp går vidare till lördagen där 1:an och 2:an i varje grupp går vidare till kvarts-, semi- och final. Det innebär att alla fighters garanteras fler matcher (om man inte blir skadad/knockad) och bygger erfarenhet!