Aktiviteter

Nyheter och rapporter om aktiviteter från Sverige och utomlands

Lördagen den 1 oktober gick juniortävlingen Oyama Cup av stapeln i Roskilde, Danmark. Sverige representerades av deltagare från Bollebygd, Huskvarna, Stenungssund och Kungälv. Det blev en lyckad tävling då samtliga svenska deltagare dominerade och tog pallplatser.

VM i viktklasser eller World Cup i (shin)kyokushin, som är ett annat namn på samma tävling, hålls var fjärde år. Tävlingen har hållits på olika platser i världen och denna gång var det Polens tur att vara värdland. Arrangemanget var proffsigt. Underhållande för publik och smidigt för deltagarna. Nivån på tävlingen var som förväntat varierande när...

Lördagen den 10 september 2022 på plats i Tybblelundshallen i Örebro körde SFKO igång sina regionala fystester och utbildning om fystester. På plats fanns nio tävlingsintresserade ungdomar från Banzai karate kai, Göteborgs karate kai, Skövde karate kai och värdklubben Örebro kyokushin. Även en hemmacoach deltog. Dagens testledare var Toni Pasanen,...

Den 5:e upplagan av Camp Banzai gick av stapeln helgen den 26-28 augusti i Göteborg. Som arrangörer var vi förstås oroliga att pandemin hade gjort det svårare att få ihop så många deltagare man vill ha på ett sådant läger.Vi blev därför överraskade att hela 90 personer från Sverige och Norge anmälde sig till lägret i år!

Den 30 juni var det äntligen dags för ett nytt SM i kyokushin. Denna gång i Linköping i samband med SM-veckan. Kadetter, juniorer och seniorer gjorde upp om titlarna. Denna gång fanns det inte tillräckligt med intresse för U21.

Helgen den 18-19 juni 2022 var det ett uppsamlingsheat för både elit- och utvecklingsteamet som ingår i SB&Ks program under ledning av Helena Plüss. Även de som deltog på tillfällena i maj kunde ta del av innehållet.