Aktiviteter

Nyheter och rapporter om aktiviteter från Sverige och utomlands

Även årets Camp Banzai den 25-27 augusti bjöd på framgångsrika instruktörer, denna gång från Georgien. Sensei Levan Tsintsadze förespråkade vikten av att använda hjärnan och hjärtat vid kumite. Vi övade på många roliga kombinationer där målet var att lyssna och reagera, något som en coach önskar av sin adept när han/hon är på mattan. Sempai Davit...

143 tävlande från 19 länder och från flera olika organisationer lockades till soliga och varma Antwerpen i Belgien den 17 juni. Tävlingen var för juniorer, seniorer och veteraner och det tävlades både i kata som kumite.

Den 27-28 maj deltog flera från Sverige på Carpathia Cup Open International Championship i Polen , där totalt 740 deltagare från 85 klubbar var representerade. De tävlande kom från åtta länder Norge, Danmark, Polen, Litauen, Georgien, Sverige, Ukraina och Ungern.

Ashihara Romania open en av dom tuffaste ashihara tävlingarna i världen och kan likställas med EM. Ryssland saknades men länder som Serbien, Rumänien, Danmark, Sverige och Ungern tävlade. Stor tävling med över 200 tävlande.

Ali Hayder från Stockholms kyokushin vann efter tre matcher IFKs EM i Armenien i klassen -80 kg. Han hade idel iranska motståndare. Grattis till guldet.
Därutöver vann även Jonas Rosin och Agnes Westrin sina klasser och Mette-Marie Nielsen tog silver i samma klass som Agnes. Alla tre tävlandes för Svenska Karateförbundet.

Sex tävlande i kata och elva tävlande i kumite bar Sveriges färger på EM i Göteborg den 1 april 2023. De bjöd på många fina och spännande matcher.