Aktiviteter

Nyheter och rapporter om aktiviteter från Sverige och utomlands

Stort grattis för fina prestationer från Swedish team på VM i kata och kumite i shinkyokushin! Våra tävlande hade förberett sig väl och kunde prestera bra. Ki Pasanen och Andreas Tampe i kata, Mirjam Björklund, Ali Hayder, Kaveh Zahmatkesh, Sebastian Eriksson och Simon Eriksson i kumite.

Den 9 september arrangerade SFKO i samarbete med SKK ett kumiteläger för juniorer (14-20 år) i Örebro Kyokushins dojo. Instruktörer var sempai Ki Pasanen och Rasmus Bergström från Swedish team. Under lunchpausen föreläste Mattias Folkesson från Örebro Universitet.

I början av november är det dags för VM i ashihara i Japan. Från Swedish team deltar Amando Morino. Hela ashihara landslaget, förutom två, deltog i lördags på ett samlingsläger i Boden.

Även årets Camp Banzai den 25-27 augusti bjöd på framgångsrika instruktörer, denna gång från Georgien. Sensei Levan Tsintsadze förespråkade vikten av att använda hjärnan och hjärtat vid kumite. Vi övade på många roliga kombinationer där målet var att lyssna och reagera, något som en coach önskar av sin adept när han/hon är på mattan. Sempai Davit...

143 tävlande från 19 länder och från flera olika organisationer lockades till soliga och varma Antwerpen i Belgien den 17 juni. Tävlingen var för juniorer, seniorer och veteraner och det tävlades både i kata som kumite.

Den 27-28 maj deltog flera från Sverige på Carpathia Cup Open International Championship i Polen , där totalt 740 deltagare från 85 klubbar var representerade. De tävlande kom från åtta länder Norge, Danmark, Polen, Litauen, Georgien, Sverige, Ukraina och Ungern.

Ashihara Romania open en av dom tuffaste ashihara tävlingarna i världen och kan likställas med EM. Ryssland saknades men länder som Serbien, Rumänien, Danmark, Sverige och Ungern tävlade. Stor tävling med över 200 tävlande.