Aktiviteter
Nyheter och rapporter om aktiviteter från Sverige och utomlands

I vanlig ordning arrangerades debutanttävlingen Shinjin Cup av Örebro Kyokushin Karate. Tidigare år har tävlingen endast fokuserat på kumite för seniorer. Men nytt för i år var att ungdomar, kadetter och juniorer fick chansen att ställa upp och tävla i kata. Totalt ställde 14 deltagare upp i de olika kataklasserna.
I kumiten tävlingsdebuterade några...

Oyama cup 2019

04.10.2019

Danmark har i flera år arrangerat Oyama cup för ungdomar. Tillfälligt i år var att denna tävling hölls i anslutning till Danish open. 143 karatekas från Danmark, Sverige, Norge, Polen, Litauen och Ungern gjorde upp om medaljerna. Publiken fick se snabba tekniker och kraftfulla slag och sparkar.

Förmiddagen den 28 september ägnades åt Oyama cup. Efter prisutdelningen var det dags för Danish open som denna gång hade en juniordel (16-17 år). Matchtiden var 3 minuter med förlängning på 2 minuter.

Romania Open International hölls för andra gången och det var några skillnader på arrangemanget sen förra gången. Tävlingen är främst en ungdomstävling och man tävlar i klasserna U12, U14, U16, U18. Deltagarna är främst från östeuropa och det finns flera olika organisationer som deltar. Förra året deltog Oyama och Banzai men i år deltog inga...

Under helgen 7-8 september samlades en grupp ungdomar på Bosön för att få veta mer om vad en satsning som elitidrottare innebär. Parallellt så var även seniorerna i Swedish Team på plats för att utföra sina återkommande fystester.

Nu är kalendariet uppdaterat med flera tävlingar och läger som genomförs hösten 2019 och våren 2020.

Svensk guld och damerna i fokus på ett annorlunda EM. Inför kommande VM tävlas det om extra VM platser. De 6 bästa damerna i öppen viktklass får åka till Japan i nov och representera Europa på VM.